Gemeente-Schagen

Gemeente dupeert enthousiaste horecaondernemer

Op 16 april 2015 diende Max van Dooren van horecabedrijf “Eten bij Max” zijn aanvraag bij de gemeente Schagen in voor een horecavergunning. “Eten bij Max” wordt de nieuwe horecabeleving in het oude “Prima Bella” aan de Duinweg 4a te Callantsoog. Het restaurant zou in juni feestelijk geopend worden, maar helaas kreeg Max van Dooren op 6 juli 2015 te horen dat zijn aanvraag buiten behandeling is gesteld. De reden? De financiering van het restaurant is niet inzichtelijk en niet realistisch, aldus de burgemeester. Het restaurant mag dus voorlopig niet open.

Financiering niet duidelijk voor de gemeente, te vernieuwend concept?
“Eten bij Max” is een horecaconcept, waarbij de ondernemer volledig vrij is van wurgcontracten met brouwers of banken. Een groot deel van het benodigde kapitaal wordt daarom door de ondernemer zelf ingebracht zodat het horecabedrijf kan starten. Toekomstige investeringen worden via crowdfunding gefinancierd. Kennelijk is deze wijze van ondernemen onbekend voor de gemeente, want de ondernemer is door de burgemeester flink bevraagd over de wijze van financieren. Ondanks een vuistdik dossier vond de burgemeester dat er onvoldoende stukken door de ondernemer zijn ingediend. Max van Dooren zit met zijn handen in het haar.

Nog altijd geen oplossing
Ondanks meerdere gesprekken met de gemeente is er nog geen oplossing. “Dien maar een nieuwe aanvraag in”, kreeg de wanhopige horecaondernemer te horen. Op 21 juli 2015 is nog een ultieme poging gedaan om de aanvraag weer in behandeling te krijgen via een gesprek met de gemeente. Ondanks een toezegging dat nog eens goed naar het dossier zou worden gekeken omdat mogelijk stukken over het hoofd waren gezien, kreeg Max van Dooren vandaag te horen dat de burgemeester bij haar besluit blijft.

Naar de rechter
Er is helaas geen andere mogelijkheid dan via de rechtbank een voorlopige voorziening te vragen. Max van Dooren hoopte die formele gang te vermijden, maar nog langer moeten wachten op een vergunning is geen optie.

Voordat de aanvraag ingediend kon worden moest het horecabedrijf namelijk al verplichtingen aangaan met leveranciers en de verhuurder van de gelegenheid aan de Duinweg 4a. Daarnaast zullen de ruim 20 medewerkers van het horecabedrijf, veelal bestaande uit ex-Wajongers, mensen uit de ISD en het UWV, niet aan de slag kunnen gaan. “Een grote teleurstelling voor de mensen die zo graag klaar staan om met dit jonge bedrijf te starten ”, zo vindt Max van Dooren.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met mr. R. Visser, juridisch adviseur van de heer Van Dooren, op nummer 06 484 764 92

> Download hier het bezwaarschrift <

Achter de schermen zijn wij druk bezig met de website, nog even geduld.
Mocht u niet kunnen wachten, kunt u altijd bellen naar:
0224 58 23 44

of stuur een mailtje naar:
info@etenbijmax.nl

0 reacties op “Gemeente dupeert enthousiaste horecaondernemerVoeg die van u toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *